CMYA Finalist

Employer: Kier Construction

Project: Finlake holiday park, Chudleigh

Located at the heart of a live holiday park, this water park project required Paul Purser to deliver it without any disruption to access roads serving the nine holiday lodges or causing noise or nuisance to more than 2,000 holidaymakers.

Located at the heart of a live holiday park, this water park project required Paul Purser to deliver it without any disruption to access roads serving the nine holiday lodges or causing noise or nuisance to more than 2,000 holidaymakers.

He did this by engaging in close daily planning with the park management to schedule construction activities outside peak occupancy times and encouraging the location of holidaymakers away from the site boundary when noisy works such as piling were undertaken. By monitoring TripAdvisor, a key social media tool for the client, he was able to point out positive comments that visitors had not had their holidays disrupted by the works and were indeed keen to return once the new facility was open.

Paul’s sensitivity to potential disruption was apparent from the outset. Rather than maintaining a public route through the site, he suggested building a new road around it to access the lodges and existing facilities. He also demonstrated that positioning the building 2.5m higher would still minimise its visual impact on the adjacent lodges’ existing sight lines while eliminating a muck-away that would have amounted to 1,500 lorry loads.

The key to his programme success came from resequencing the piling. With the piling mat founded on four different levels, the rig would have had to be parked up for 10 days each time one level was piled to allow the next area to be prepared. Paul worked out that by delaying the removal of an existing road, the rig could traverse to the next area without having to wait around for the groundworkers to complete. Similarly, his redetailing of the reinforcement steel allowed the main pool’s retaining wall to be constructed before the ground-floor slab was cast, freeing up the pool area behind the wall for work some six weeks early.